Detalii Baclava
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara. Nucile se impart si ele in 2 parti egale. Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina. Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara. Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi. Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse. Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute. Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos. Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara. Nucile se impart si ele in 2 parti egale. Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina. Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara. Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi. Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse. Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute. Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos. Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.