Prajitura President este o reteta de prajitura pufoasa si delicioasa, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. O poti pregati si tu acasa urmand reteta culinara.

Se opareste cacaoa impreuna cu 250g zahar pudra prin turnarea de apa fierbinte doar pana se formeaza o masa compacta umeda nu pana la fluidizare.

Se pun intr-un vas 500g zahar pudra si margarina pentru Creme, se adauga si compozitia de cacao mixandu-se timp de 10 minute pana se incorporeaza toate galbenusurile obtinandu-se o crema compacta. Galbenusurile se vor adauga in 3 reprize.

Se separa cantitatea de crema in 2 parti egale. Se bat 10 albusuri cu 100gr zahar pudra pana se dizolva zaharul si se obtine o spuma compacta care se adauga doar peste o parte din crema. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca foarte bine turnand compozitia rezultata intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la o temp de 160C ~40min.

Cu cealalta jumatate de crema se decoreaza blatul dupa ce se scoate din cuptor. Se lasa 30 min la rece pana se intareste crema. Se mixeaza frisca vegetala pana se intareste si se intinde peste crema. Stratul de frisca trebuie sa fie egal cu stratul de crema si cu blatul. Se portioneaza prajitura si se poate orna cu fructe sau cafea.

Prajitura President se serveste dupa ce a stat 30 de minute la frigider.