Negresa mi se pare perfecta pentru o duminica sau o onomastica. Ador bezeaua si o asociez cu gustul copilariei.

Blatul:Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc mediu. Bezeaua:Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem bine pana obtinem o bezea consistenta.

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 20 minute. Glazura:Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.

Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, indepartam cu grija foaia de copt, apoi o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.

Se serveste rece.

Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/negresa.htmlPentru o bezea consistenta, adaugati si o lingura de zeama de lamaie atunci cand pregatiti bezeaua.