Detalii Negresa
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g unt sau margarina,
5 oua (folosim doar galbenusurile la blat,
vom pastra albusurile pentru bezea),
5 linguri de zahar,
1 varf de lingurita de sare,
10 linguri de lapte,
4 linguri de cacao,
7 linguri de faina,
1 praf de copt,
Pentru bezea: cele 5 albusuri,
5 linguri de zahar,
1 lingura zeama de lamaie 1 praf de sare,
Pentru glazura: 5 linguri de lapte,
2 linguri de cacao,
4 linguri de zahar,
25 g unt
Negresa mi se pare perfecta pentru o duminica sau o onomastica. Ador bezeaua si o asociez cu gustul copilariei.
Blatul:Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc mediu. Bezeaua:Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si zeama de lamaie si batem bine pana obtinem o bezea consistenta.
Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 20 minute. Glazura:Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina.
Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, indepartam cu grija foaia de copt, apoi o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa.
Se serveste rece.
Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/negresa.htmlPentru o bezea consistenta, adaugati si o lingura de zeama de lamaie atunci cand pregatiti bezeaua.