Se pregateste o forma de copt rotunda sau patrata. Se tapeteaza cu folie alimentara. O parte din visine si ciresele se tavalesc prin putin zahar cu aroma de rom. Astfel vor lasa suc.

Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui tocator. Untul se topeste. Se amesteca pesmetul de biscuiti cu untul topit. Nu trebuie sa iasa inchegata compozitia, veti vedea de ce. Se asaza pesmetul in forma de copt, in strat egal, se niveleaza frumos si se preseaza cu o lingura. Se asaza peste baza cateva visine si cirese negre, desamburite, si se aliniaza in cerc, pe langa margine.

Separat, se hidrateaza gelatina in putina apa, timp de 10 minute, apoi se incalzeste cat sa se topeasca granulele de gelatina. Atentie! Nu o fierbeti, in caz contrar nu va lega compozitia!Branza de vaci se spumeaza cu iaurtul si cu zaharul. Se adauga romul, branza mascarpone, iar la final se desface toata compozitia cu lapte. Se incorporeaza si gelatina. Se toarna compozitia de branza peste baza de biscuiti, incepand din mjiloc. Fructele vor ramane frumos la locul lor si vor arata bine cand se taie felia.

Peste compozitia de branza, se asaza pe toata suprafata un alt strat de visine. Aici, eu am folosit un plic de gele sa le tin legate, insa apoi m-am gandit sa vin si cu glazura de ciocolata, astfel ca va recomand sa renuntati la plicul de gele.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Cand s-a topit, se amesteca sa se omogenizeze, se ia de pe foc si se adauga romul. Se lasa putin sa se tempereze, apoi se toarna peste fructe. Se da totul la rece cateva ore, preferabil pana a doua zi.

In momentul servirii, se feliaza, se savureaza cu ochii inchisi! Este incredibil de gustos!Nota: Baza va fi extrem de frageda, faramicioasa, si usor insiropata de la fructele care au lasat din suc.