O prajiturica savuroasa si foarte gustoasa.

O reteta care a asteptat destul de mult pana sa apuc sa o scriu .

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.

Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba .

Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina, 3 linguri amidon, apa, scortisoara, ghimbirul, morcovul, coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul, amestecand dupa fiecare.

Omogenizam bine de tot .

Turnam compozitia in tava si nivelam .

Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier .

Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava .

Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .

Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul .

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Noi am servit cu inghetata .se pot folosi alte fructe in loc de cirese