Din fericire vara inca nu ne-a parasit, e inca foarte cald asa ca ne mai delectam cu cate o limonada rece si aromata cu zmeura.

Zmeura se spala cu grija, pentru ca se zdrobeste foarte usor. Eu am pus zmeura intr-o strecuratoare, apoi am scufundat strecuratoarea intr-un lighean cu apa. Chiar daca zmeura e culeasa dintr-o zona ferita de praf si poluare, trebuie spalata pentru a indeparta micile insecte care se pot gasi printre fructe. Apoi am pasat fructele, trecandu-le prin sita. Eu am pasat in total vreo 3 kg de zmeura (poate si mai multa) pentru ca am facut si un gem fin, fara samburi. Vreo doua ore am tot pasat, pana am gaurit si strecuratoarea :D, astfel ca a mai trecut si cate un sambure, dar e o cantitate neglijabila. Pentru limonada, am amestecat sucul cu tot cu pulpa cu zaharul si am amestecat pana s-a dizolvat tot zaharul. Am adaugat sucul stors de lamaie si limeta si am turnat acest amestec intr-o carafa de 1 l. Am pus cateva frunzulite de menta si am completat cu apa plata. Am pus carafa in frigider pentru vreo 2 ore, apoi am servit limonada cu greata si felii de limeta. (in poze puteti vedea si gemul fin si delicios)