Detalii Zacusca cu ciuperci
A venit toamnaaaaa!Toti acei ce-ntreaga toamnaAu muncit din zori in seara Iarna au zacusca de legumeTocmai buna de intins pe paineNa ca am facut si-o rima:)))))Sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.
Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.
Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.
Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.
Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.
Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.
Adaugam o ceasca de apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minuteAvem grija sa nu se lipeasca de cratita.
Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.
Lasam la fier 10-15 minute.
Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.
Adaugam foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.
Punem zacusca fierbinte in borcanele spalate,sterilizat si calde.
Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros. Au iesit 16 borcane de 400 g.
Vineciorii i-am avut la congelator. Uleiul il punem in blender alaturi de ardei.
Da preparatului o textura fina.