A venit toamnaaaaa!Toti acei ce-ntreaga toamnaAu muncit din zori in seara Iarna au zacusca de legumeTocmai buna de intins pe paineNa ca am facut si-o rima:)))))Sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.

Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.

Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.

Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.

Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.

Adaugam o ceasca de apa.

Lasam sa fiarba 10-15 minuteAvem grija sa nu se lipeasca de cratita.

Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.

Lasam la fier 10-15 minute.

Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.

Adaugam foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.

Punem zacusca fierbinte in borcanele spalate,sterilizat si calde.

Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros. Au iesit 16 borcane de 400 g.

Vineciorii i-am avut la congelator. Uleiul il punem in blender alaturi de ardei.

Da preparatului o textura fina.