Pot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios!Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma in doua transe. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade penru cca 30-35 de minute (se face testul scobitorii). Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema 1: Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida se pun intr-o craticioara pe foc mic si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se da la rece. Cand s-a racit bine se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Crema 2: Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si senta de vanilie apoi se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema consistenta si pufoasa. Se prepara siropul din apa si zahar dupa gust si se adauga esenta de vanilie pentru aroma. Pe un platou se aseaza primul blat. Se insiropeaza bine apoi se unge cu crema de ciocolata, pastrand din ea 3 linguri pentru ornat. Se aseaza deasupra afinele, din loc in loc.

Intr-un bol mai larg se toarna din sirop. Se ia cate un piscot si se scufunda timp de 1-2 secunde in sirop si se pune deasupra peste crema de ciocolata si afine. Peste piscoturi se pune crema de mascarpone, pastrand si din aceasta 3-4 linguri pentru ornat. Se aseaza din loc in loc murele. Cel de-al doilea blat se insiropeaza si se aseaza deasupra tortului.

Se unge tortul cu crema de ciocolata iar cu crema de mascarpone se fac moatze dupa imaginatie. Ciocolata cu lapte impreuna cu lapele se pun pe foc sa se topeasca apoi se toarna doar pe marginea tortului. Se orneaza cu felii subtiri de kaki si cu seminte de rodii.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!Se pot folosi orice arome preferati. Fructele pot diferi in functie de gusturi. Tava are diametrul de 20 cm.