Chiar daca in materie de dulciuri,imi place mereu sa experimentez,uneori realizez ca nu merita sa ma complic,mai ales cand timpul nu-mi permite,ca pot sa pregatesc dulciuri simple care sa ne incante papilele gustative.

Exact asa a fost si aceasta prajiturica cu mere si caramel.

De altfel,prajitura cu mar mi s-a parut intotdeauna foarte buna,iar combinata cu caramel,este un deliciu.

Eu am avut o tava ceramica ovala,blatul nu a iesit foarte inalt,deci va recomand sa folositi o tava cu dimensiuni maxime de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm.

Mai bine va spun cum am pregatit-o,altfel risc sa va ia mai mult timp sa cititi reteta decat a fost necesar ca s-o pregatesc.

Am pregatit mai intai umplutura pentru a se putea raci cat am pregatit blatul.

Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari.

Am pus cele 8 linguri de zahar intr-o cratita si l-am caramelizat.

Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui.

Cand s-a caramelizat,am tras cratita de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana ce acesta s-a topit.

Caramelul va deveni fin si catifelat.

Am pus merele peste caramel.

Le-am lasat pana ce s-au inmuiat.

Pentru ca acestea au lasat sirop,am dizolvat o lingura de amidon cu apa rece si l-am adaugat peste mere.

Am adaugat si scortisoara.

Am lasat umplutura sa se raceasca si am pregatit blatul.

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat untul moale cu zaharul pudra.

Am adaugat pe rand galbenusurile,iar apoi smantana.

Am incorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecand cu o paleta.

Am adaugat aromele.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am incorporat in restul compozitiei.

Am pus ceva mai mult de jumatate din compozitie in tava pe care, am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Peste aceasta am pus umplutura de mere si caramel,stafidele,iar deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.

Eu am taiat-o cat inca era calda,dar nu va recomand sa faceti acest lucru,se va taia mult mai frumos rece. S-aveti pofta !!!