Azi am avut pofta de turte la tigaie servite cu unt si miere, asa ca, sub indrumarea Merisoarei, m-am apucat de framantat si copt.

Cred ca va inchipuiti ce satisfactie am avut savurandu-le, stiind ca sunt facute de mine cap-coada.

Meri a facut pizza pentru baieti, ca asa a avut comanda, iar eu, in timp ce ea framanta aluatul de piza, framantam aluat de turte.

Simplu de tot a fost, mai simplu ca al ei.

Se cerne faina intr-un vasSe amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.se amesteca din nou, totul.

Se incalzeste laptele.

Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.

Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.

Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.

Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.

Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.

Sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, pentru ca aceasta nu se va mai dezvolta bine. Zaharul este cel care ajuta drojdia sa se dezvolte mai rapid. Aluatul de turte pus la copt in tigaie, se va intepa cu o furculita din loc in loc pentru a se coace uniform.