Umplutura:Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.

Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.

Se fierbe 1 ora,amestecand tot timpul.

Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.

Se mai fierb 30 minute, adaugand apa, din cand in cand (pentru a nu se lipi.

Aluat:Se amesteca laptele cu zaharul, uleiul,apa minerala si praful de copt.

Amesteci bine si adaugi faina, treptat.

Framanti timp de 10 minute si apoi imparti aluatul in doua.

Prajitura se face in tava mare .

Ungi tigaia cu unt si restul se pune deasupra umpluturii.

Intinzi o foaie, pui umplutura si cateva cubulete de unt si apoi a doua foaie .

Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 45 minute.