O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.

Adoptata in unanimitate :)Scoicile Saint Jacques (Sfantul Iacob, in limba romana) sunt moluste marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce contin in mijloc carnea de scoica muschiul (alba) si, cel mai adesea, un brau de icre (de culoare portocalie).

Scoica Saint Jacques este simbolul Sfantului Iacob, de unde si numele ei.

Legenda spune ca Sfantul Iacob a salvat un cavaler de la inec; cavalerul a iesit la suprafata acoperit de scoici. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.htmlSe curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se taie morcovii in tagliatelle subtiri, cu ajutorul unui cutit de curatat. Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se prajeste usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare si piper si se gateste la foc mic cateva minute. Pregatiti scoicile: indepartati cochilia ( negustorul de peste o poate face) si spalati sub jet de apa rece carnea de scoica.

Curatati-le de sacul negru . Partea portocalie este comestibila, dar nu tuturor le place, asa ca se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.

Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.

Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. Intr-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.

Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques si alaturi un pic de sos. Pofta Buna!