O noua reteta din seria Reciclabile ;) Fursecurile, turta dulce, biscuitii si celelalte uscaturi ce au ramas de sarbatori, nu le putem da deoparte, se pot recicla intr-un mod tare placut papilelor gustative. Bunatati pentru colindatori, chiar si asa reciclate ;) http://retete.panacris.ro/recipes/bile-cu-visine/Prajiturelele uscate se dau prin masina de tocat carne sau mai rapid se macina cu ajutorul mixer-ului din dotare.

Apoi se adauga laptele, untul moale si restul mirodeniilor, amestecandu-se pana ce se obtine un aluatul molcut si omogen.

Se iau bucati de aluat, se modeleaza, apoi aplatizeaza, iar in mijloc se pune o visina, apoi se aduna aluatul in jurul visinei cu pricina, si se modeleaza, ca si plastelina, de pe vremea gradinitei, pana se obtine o bila omogena si compacta.

Bila se ruleaza prin amestec de nuca macinata, asezonata cu zahar si scortisoara sau nuca de cocos/fulgi de migdale dupa preferintele fiecaruia. Bilele obtinute se asaza pe un platou, se lasa la rece pana a doua zi ;) Apoi sunt numai bune de savurat alaturi de cei dragi si colindatori. Spor si pofta buna!