Intr-un bol mai mare, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, amestecam, apoi facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta, un aluat elastic. La final, framantam aluatul cu cele 2 linguri de ulei.

Acoperim si lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pregatim umplutura-cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare.

Dupa ce au fiert, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam de coaja.

Ii punem intr-un bol si ii pisam, adaugam untul, sare, piper, usturoiul ( pe care il vom face mujdei), apoi amestecam bine.

Intindem aluatul pe masa infainata si taiem patrate, adaugam umplutura pe jumatate din patrat, acoperim cu cealalta jumatate lipind marginile, presand cu degetele.

Le coacem intr-o tigaie, la foc mic, pe ambele parti.