Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.

Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.

Se da tava la cuptor pana se rumenesc. Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita. Se serveste cu salata de rosii.

Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html