Zaharul cu apa se fierb pana la consistenta siropului de dulceata. Se stinge focul, se adauga cacaua, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca pana suporta degetul.

Se adauga treptat galbenusurile, dupa care se separa cam o treime din crema in care, dupa ce se racoreste, se amesteca margarina si la sfarsit praful de crema.

In restul compozitiei de cacao, se amesteca faina, nucile si albusul batut spuma, iar compozitia se toarna in tava de tort tapetata cu putina faina.

Se coace blatul 15 minute la foc mare, dupa care se micsoreaza flacara. Per total, se coace aproximativ 40 50 minute (functie de cuptor) se face proba cu scobitoarea.

Dupa ce se raceste, blatul se taie in trei si se pune crema.

Se imbraca tortul in crema si se orneaza dupa preferinta cu fructe din dulceata, visine din visinata, frisca, nuci caramelizate, ciocolata rasa, etc. Se da la rece pentru 12 ore.