Delicii de PastePentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.

Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.

Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci.

Mozzarella o dai pe razatoarea cu gauri mari.

Mararul il speli bine si il toci marunt.

Peste compozitia lichida, pui ingredientele uscate. Incorporezi pe urma mozzarella rasa, mararul si mazarea. Amesteci usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C (foc mediu) si tapetezi o tava de chec cu hartie de copt sau o ungi cu unt si apoi o tapetezi bine cu faina (eu am folosit o tava de silicon unsa cu unt). Torni compozitia in forma de chec si dai la cuptor, pentru 45-50 de minute.

Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea), opresti focul si-l mai lasi 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.

Il portionezi dupa ce s-a racit complet. Il servesti alaturi de un pahar de iaurt.