O reteta pentru picnic, dar si pentru acele momente cand vrem sa mancam ceva facut repede, pentru ca nu avem timp, sau pentru ca ne este pofta de produsele de patiserie.

Se decongeleaza foile de placinta.

In pachet sunt 12 foi de placinta si se vor folosi cate 4 foi pentru fiecare rulou.

Se desface pachetul si se ia prima foaie cu grija, sa nu se rupa. Se intinde prima foaie pe planseta, se unge cu unt si se procedeaza la fel cu inca 3 foi de placinta, care se pun una peste alta. Ruloul va avea 4 foi de aluat, unse intre ele cu unt. Se unge cu unt si cea de-a patra foaie, se aseaza 3 felii de cascaval pe latura mica a foii si peste ele, 3 felii de sunca, intregi sau taiate felii subtiri. Se invelesc strans feliile de sunca in feliile de cascaval, dupa care se ruleaza si foile de aluat, avand in mijloc ruloul de sunca si cascaval. Ruloul de aluat se taie in 3 parti egale, in spatiile lasate intre feliile de sunca si cascaval si care se observa usor. Cele 3 portii obtinute se mai taie fiecare in cate doua bucati si se pun toate in tava.

La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Se ung rulourile din tava cu un ou batut spuma si se dau la cuptor, la foc iute. Cand rulourile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor. Se pot manca asa calde sau chiar reci.

Din aceasta cantitate, ies 18 rulouri cu sunca si cascaval.

Foile pot fi unse si cu ulei, dar rulourile sunt mai bune, daca se foloseste untul. Ca sa ungeti mai usor foile, fara sa le rupeti, e bine sa topiti untul.