O mancare specifica zonei din care sunt si in care traiesc, apreciata deopotriva de locuitori ai tarii, de pretutindeni. O mancare satioasa si usor de facut, care aduna pe o farfurie ingrediente diverse, pe placul tuturor.

Tochitura este un fel principal care poate fi preparat repede la sfarsit de saptamana, cand mancarea din frigider s-a terminat si urmeaza sa gatim altceva, dar pana una-alta, trebuie sa mai si mancam...

Carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza cubulete. Se pune la foc mic, intr-o craticioara cu ulei incins, pana se albeste (se intoarce pe toate partile), dupa care se toarna peste ea doua-trei pahare de apa si se lasa la foc iute, sa fiarba si sa scada apa. Se acopera craticioara pe jumatate, cu un capac. Spre sfarsit, se adauga condimentele si se intorc bucatelele de carne, ca sa prinda o culoare frumoasa peste tot.

Carnaciorii se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se pun la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins. Se inteapa pe alocuri cu o scobitoare si se tin pe foc, intorcandu-i pe ambele fete, pana se patrund si se rumenesc frumos.

Se face o mamaliguta densa, dar nu prea tare, iar cand este gata, se toarna in cescute unse cu ulei, pentru a lua forma lor. Se lasa asa 3-4 minute, ca sa se intareasca, dupa care poate fi pusa in farfurie.

Se fac doua ochiuri si se condimenteaza cu sare si piper.

Se monteaza farfuria. Se rastoarna cescutele cu mamaliguta si apoi se orneaza farfuria cu un ochi, doua linguri de branza de burduf, doi carnaciori, carnea de porc, iar peste mamaliguta si ou se rade telemea de oi, iar cine doreste, poate turna o lingura din uleiul in care s-au prajit carnaciorii.

Alegeti carnaciori subtiri care se prajesc mai usor si mai bine. Pulpa de porc este foarte buna pentru tochitura, pentru ca nu are prea mult grasime si poate fi usor portionata. Daca nu aveti branza de burduf, este foarte buna si telemeaua. Mamaliguta sa nu fie prea moale, dar nici prea tare, pentru ca ar parea inecacioasa. Cantitatile acestea sunt suficiente pentru un fel principal consistent.