Am preparat zilele trecute si un croque-madame, de data asta nu la sandwich maker, ci cu unt, la tigaie.

Se razuie fin cascavalul.

Se unge o felie de paine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca sa fie usor tartinabil si se pune deasupra felia de sunca si apoi cascavalul razuit.

Se acopera totul cu cealalta felie de paine toast si se pune la prajit in tigaia in care am pus dinainte untul la topit. Se prajeste bine sandvisul pe ambele parti si apoi se pune in farfurie.

Se face un ochi in ulei (sau in untul ramas de la prajitul sandvisului, daca nu s-a ars), se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se depune peste sandvis.

Se mananca imediat, cald.

Pentru a face acest croque-madame am urmat intocmai indicatiile din acest clip video de pe internet:https://www.youtube.com/watch?v=tLH7N2APuTkScoateti din timp untul din frigider, ca sa fie usor tartinabil. In caz contrar, veti rupe feliile de paine atunci cand veti incerca sa le ungeti cu untul rece. Folositi paine toast, pentru ca este mai buna pentru astfel de sandvisuri. Aveti grija sa nu se arda untul in tigaie, in timp ce prajiti sandvisul.