O dorada nu foarte mare mi-a facut cu ochiul si din dor de peste am luat-o cu mine acasa. Bineinteles, ochiul ei era curat si clar de peste proaspat. Carnea delicioasa de un alb frumos, a fost suculenta pregatita si cu unt !Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite. Condimentarea se face atat in exterior, cat si in interior. Lasati pestele sa se odihneasca la rece. Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert, timp de 10 minute, in apa sarata impreuna cu patrunjel verde. Cartofii pe jumatate fierti se scurg de apa. Intr-o tigaie, se pune uleiul si untul. Cand s-a incins acest amestec, se pun la prajit cartofiorii noi, impreuna cu bucata de carnat si cateii de usturoi. Eu am pus bucata de carnat sa dea gust bun cartofilor. Puteti renunta la ea daca doriti. Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca acestia incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult. Cand cartofii incep sa aiba o frumoasa culoare aurie, se scot afara, se presara cu mult patrunjel verde rtocat si se pun la cald pana in momentul servirii. Cartofii astfel pregatiti sunt cei mai gustosi cartofi noi ce i-am pregatit si mancat. Au o crusta frumoasa, dar nu uscata, un interior onctuos si fin cu un gust delicios. In acelasi ulei fierbinte cu unt, se prajeste si dorada pe ambele parti pana prinde o frumoasa crusta. Pentru ca dorada sa se patrunda bine si in interior, am acoperit tigaia cu un capac. Gustati cartofii si dorada, daca este nevoie sarati si piperati. La servire, adsugati felii de lamaie. Serviti dorada cu cartofi aurii noi, calda si insotita de o salata de cruditati. Pofta buna !!!Cand alegeti peste proaspat sau refrigerat, fiti atenti la prospetimea lui. Trebuie sa aiba ochii stclosi-clari. Carnea trebuie sa fie ferma si bronhiile de culoare rozalie. Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca aceste incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult.