Un hamburger facut acasa e tot ce se poate mai bun. Eu i-am pus si branza cheddar inauntru ca sa se topeasca si sa curga atunci cand il prajesc. Reteta video o gasesti mai sus, sa fii sigur ca nu ratezi nicio etapa.

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari.

Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra.

Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica.

Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste.

Pune si untul si creste viteza la mediu;Lasa la framantat cca. 8-10 min, pana obtii un aluat ferm, nelipicios.

Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic;Lasa-l la crescut cca o ora, la cald; Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul.

Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac.

Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit;Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan.

Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop; Urmeaza carnea.

Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.

Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare.

Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii;Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete; Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntruIntre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte;Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se rumenesc; Ne intoarcem la burger.

Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit;Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata; Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar;Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata;Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte;Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 30%. Vrei sa obtii un burger suculent, si nu unul uscat.