O supa economica, foarte usoara si usor de facut, chiar dietetica si cu un gust foarte bun, dat de chimion si de taiteii de casa.

Se curata si se spala legumele. Morcovii si telina se taie in formele dorite si se pun in oala la fiert, la un foc iute. Cand se formeaza spuma, se aduna cu spumuitorul si se arunca.

Chimionul se pune la fiert cu 500-750 ml apa.

Frunzele de patrunjel se aleg, se spala, se zvanta si se taie marunt.

Ceapa se curata, se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se taie marunt, dupa care se caleste, avand grija sa nu se arda, ci doar sa se inmoaie putin si sa devina transparenta.

Se taie cartofii in cubulete si se pun la fiert, in oala cu celelalte legume semifierte, deja.

Intre timp, se fierb taiteii de casa in apa cu sare, se strecoara, se clatesc si se scurg de apa.

In oala in care fierb legumele, se strecoara zeama de la chimionul fiert, se adauga ceapa, cu tot cu uleiul in care s-a calit si la urma taiteii de casa, care sunt deja fierti. Se mai lasa la fiert inca un clocot-doua, se condimenteaza cu sare si piper, se acopera oala cu un capac si se ia de pe foc.

Dupa un sfert de ora, supa se poate servi, cu patrunjel taiat fin deasupra. Se mananca fara paine.

Pentru reteta de taitei consultati - https://www.retete/retete/taitei-de-casa-83165.htmlAveti grija sa nu se arda ceapa, ca sa nu devina amara, ci doar sa se inmoaie putin si atunci va fi dulce.

Supa va fi mai buna cu taitei de casa.

Chiar daca va place gustul chimionului, nu puneti o cantitate mai mare, pentru ca supa sa nu se inchida la culoare.