Aluatul: Se amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. In alt bol, cernem faina si cacaua, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu zahar si drojdie si se amesteca. Se acopera vasul si se lasa la crescut 1 ora si 30 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se pun in forme de briose, unse cu unt si tapetate cu faina. In total, trebuie sa iasa 12-13 bucati. Se tin 20 minute, la 180 o C. Se lasa la racit.

Siropul: Se fierbe apa cu zaharul, iar cand a dat in clocot, se inchide focul si se adauga esenta rom.

Umplutura 1 : Eu am facut savarine si cu frisca si cu crema de vanilie. In cazul in care faceti ca mine, va trebuie doar 1 plic de frisca si lapte, cat scrie pe plic. In cazul in care le faceti pe toate cu frisca, se bat 450 ml frisca cu telul sau mixerul. Se adauga 3-4 picaturi zeama lamaie si 1 lg zahar. Umplutura 2: Se pune la fiert laptele. In alt vas, se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta vanilie (care de obicei se pune la urma, dar pentru ca uit de ea, o pun la inceput), amidonul, pana se face ca o crema. Cand laptele face spume, se adauga aceasta crema de oua, treptat, amestecand mereu, pentru a nu se face cocoloase. Se fierbe 15 minute, la foc mic, amestecand tot timpul. La sfarsit, cand este gata, se presara zahar pudra, pentru a nu face pojghita.

Savarinele racite se inmoaie in sirop cateva minute, pe fiecare parte. Se intorc si se taie capacelul, dar nu in intregime. Ornat: Se topeste ciocolata in 5 lg lapte. Se ung capacelele cu ciocolata. Se umplu cu crema de vanilie (o parte ) si/sau frisca restul.