Am mancat acest tip de orez intr-un restaurant chinezesc...

Este demential de bun !!!! Apoi am gasit reteta pe net si am incercat.

Gustul nu era identic...insa foarte asemanator. Recomand sa incercati...este o BUNATATE !!!!Incepem prin a prepara orezul. Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. Curatam pieptul de pui de pielite si il spalam sub jet de apa rece.

Apoi il taiem bucati potrivite ca marime. Punem cele trei linguri cu ulei intr-o tigaie si calim bine bucatile de piept de pui pe toate partile. Trebuie sa fie frumos rumenit. Cand este gata, il scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie, punem ouale batute si amestecam in continuu. Presaram sare. Cand ouale sunt gata, adaugam in tigaie orezul si amestecam in continuare pentru un minut. La final, adaugam si pieptul de pui impreuna cu salsa de soia. Amestecam si lasam la foc pentru un alt minut. Se serveste imediat, dupa preferinta, presarat cu ceapa verde.

Un deliciu...

POFTA BUNA !Eu sosul de soia nu l-am pus deoarece, desi sotul il adora, mie nu imi place prea mult :) ... l-am trecut insa in reteta deoarece are un rol foarte important in gustul final al preparatului. Eu as fi pus 3 oua ... (data viitoare asa voi face ) Foarte important este ca orezul sa fie de calitate si cu bob lung !