mancare delicioasa de postSpalam ciupercile si le desprindem din buchetele.

Taiem coditele, le trecem prin robot.

Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.

Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.

Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.

Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.

Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.

Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.

Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.

Pofta buna!