Rezultatul este proaspat, racoritor si foarte aromat.

Este un preparat din pulpa de fructe si sirop de zahar.

Spre deosebire de inghetata nu contine lapte sau smantana.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/sorbet-de-pepene-galben-limoncello-si.htmlSe prepara un sirop din apa si zahar intr-o cratita. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa sa se raceasca.

Se taie pepenele in doua, indepartati semintele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amesteca piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu siropul racit.

Taiati fructele pasiunii in 2, scoateti pulpa si semintele si treceti-le printr-o sita pentru a recupera sucul. Pastrati o lingura de seminte.

Adaugati sucul si semintele in piureul de pepene.

Bateti albusurile spuma si le incorporati .

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Daca nu aveti sorbetiera, turnati compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si dati-o la congelator 30 de minute.

Scoateti, mixati si dati din nou la congelator timp de 30 de minute.

Repetati de 2 ori. Astfel sorbetul nu va avea cristale de gheata.

Gustul pepenului galben este predominant, acest sorbet este de mare finete, il voi reface cu siguranta.