Spata de porc este o bucata de carne ieftina care, daca este gatita intreaga incet la o temperatura scazuta, vom obtine un rezultat moale si delicios.

Am acompaniat-o cu o mancare de fasole alba.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/spata-de-porc-la-cuptor-cu-fasole-alba.htmlIncalziti cuptorul la 180 C.

Puneti spata intr-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi.

Adaugati in tava ceapa tocata, ardeii taiati lamele si 1 pahar de apa.

Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata de 2 ori si verificati daca mai trebuie apa.

Facultativ- cand mai ramaneau 40 minute, am adaugat in tava pe langa carne 3 cartofi taiati in felii subtiri pe care i-am sarat, piparat si uleiat un pic. Pregatiti garnitura:Puneti bicarbonatul intr-o cantitate mare de apa cu cimbrul uscat.

Varsati fasolea uscata in apa clocotita.si gatiti-o (fara sare) aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte. Adaugati si reveniti ardeii taiati bucati, piper si sare. Varsati sosul de rosii si 1/2 pahar de apa clocotita si gatiti timp de aproximativ 8 minute. Se scurge fasolea fiarta si se toarna peste sosul de rosii preparat.

Amestecati, adaugati sare si piper si gatiti-le 2-3 minute impreuna. Este gata!Taiati spata in felii si verificati daca este gatita. Dati feliile de carne la cuptor timp de 10 minute, daca mai trebuie- dupa gustul dvs.