M-am inspirat de la Merisor care se inspirase de la Gaby, un fel de lantul slabiciunilor, da bun lantul asta....pardon placinta asta.....bine trebuie sa recunosc ca eu n-am rabdarea si perfectiunea lui Merisor, mie mi-a iesit o placinta zbuciumata, cred ca radea de mine cand era-n tigaie......desi se spune ca intai mancam cu ochii si impactul vizual e ori wow ori bau, se intampla ca preparatul sa fie foarte gustos, dar aspectul sa fie mai bau asa....

N-am rabdare, dom`le, n-am rabdare...nu cereti perfectiune de la mine, veselie va dau cata vreti.....concluzia, tare gustoasa placinta asta chiar si asa zbuciumata.....

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper.

Mai intai am pus la fiert in apa cu sare, cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, i-am dat pe razatoarea mare, am presarat sare, piper si am pus cele 3 oua. Am omogenizat bine si apoi am adaugat faina, cca 180 g, am obtinut un aluat mai lipicios, asta ca sa nu mancam o tona de faina...

Am feliat cascavalul si muschiul si am taiat gogosarul feliute subtiri. Apoi m-am apucat sa formez placinta.

Am intins o hartie de copt, am uns-o cu ulei de masline, sub foaia de copt am pus un fund, pe hartia de copt am intins aluatul, mi-am uns si mainile cu ulei, am intins o forma rotunda aproximativ de dimensiunea tigaii.

Am incins tigaia bine, am turnat putin ulei cat sa o ung, apoi am pus tigaia deasupra hartiei de copt unde am intins aluatul cu parte de jos in sus si si apoi am rasturnat-o in asa fel incat aluatul sa pice in tigaie, am desprins hartia de copt, apoi am asezat bucatile de muschi, deasupra gogosar si cascaval, am intins din nou aluat pe hartia de copt si cu miscari usoare am rasturnat deasupra umpluturii, am apasat un pic marginile si apoi am pus tigaia pe foc. Am lasat 5-6 min sa se prajeasca pe o parte, chiar 7 min ca-mi place mai crocanta, apoi cu ajutorul unei farfurii cam cat tigaia, tapetata cu faina, am intors placinta. Am asezat farfuria deasupra tigaii am intors tigaia, placinta a picat in farfurie cu partea rumenita, apoi am impins-o usor de pe farfurie in tigaie in asa fel incat partea nerumenita sa fie in tigaie. Sper ca ati inteles, ca deja m-am intortochiat in explicatiuni.....pentru a doua placinta am folosit o metoda mai simpla zic eu, foaie de copt unsa cu ulei, intins aluat, pus deasupra aluatului muschiul, cascavalul si gogosarul, apoi am intins deasupra aluatul, l-am nivelat cu mana, iar restul cum am incercat sa explic mai sus.....mai mult mi-a luat sa scriu reteta decat sa o fac.....in fine, daca nu intelegeti treceti pe la Merisor, ea explica mai bine...... Foarte gustoasa, merge la fix si cu un sos de rosii si cu niste parmezan ras si cu ce va mai trece prin cap.....:)))