Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi. Astazi vin in ajutorul tau.

Reteta video pas cu pas o gasesti mai jos.

Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora;Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru;Taie apoi carnea si slanina cuburi;Introdu bucatile de carne in masina de tocat;Condimenteaza apoi carnea cu usturoi, coriandru, ienibahar, cimbru, boia dulce si iute si bineinteles, sare si piper dupa gust;Amestec-o bine timp de 10 minute, turnand treptat supa de oase;Scoate matele de porc din castron si spala-le sub un jet de apa;Pune matele in accesoriul pentru carnati;Porneste aparatul pe viteza mica si umple-le cu carnea condimentata;Strange matul si rasuceste-l in functie de cat de mari doresti sa fie carnatii;Lasa-i la uscat la loc racoros minimum 24 de ore inainte de a-i pregati. Nu-i gati imediat pentru ca exista o mare sansa sa iti crape.

Eu am aici doi carnati pregatiti cu 24 de ore in urma, pe care o sa-i gatesc in cuptor;Ii voi intepa pe alocuri, ii voi stropi cu putin ulei si ii voi pune intr-un vas, in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade;Ii scot din cuptor, ii tapetez cu cateva servetele si voila: pot fi serviti alaturi de cartofi, mustar, sfecla sau hrean, muraturi sau ce-ti mai pofteste inima;Acum ai cu ce sa iti impresionezi prietenii de sarbatori.