Va prezint o macare traditionala si foarte populara in Cambogia si in Vietnam.

Pentru un bun rezulat trebuie sa alegem o carne de vita de calitate.

Resultatul este exceptional iar sosul este delicios.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/tocana-de-vita-loc-lac-cambodgia.htmlTaiati carnea de vita in cuburi.

Amestecati ingredientele pentru marinata, adaugati carnea si amestecati bine.

Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.

Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati carnea si marinata.

Sotati timp de 10 minute, parfumati cu uleiul de susan.

Pregatiti orezul natur cum aveti obiceiul.

Tocati ceapa pastrata si catelul de uturoi.

Prajiti-le intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, adaugati bulionul de rosii si orezul gatit.

Puneti sare, piper, amestecati 2-3 minute. Tocanita Loc Lac est de obicei servita cu un sos preparat din suc de lamaie verde, o lingura de sos de peste, un pic de zahar si piper. Preparati farfuriile, asezati cateva felii de salata, puneti carnea deasupra . Arozati-o cu sos.

Acompaniati cu orez si felii de rosii si castraveti (si felii de ceapa daca preferati).

Serviti cu sosul preparat.