O reteta frantuzeasca cu un sos renumit, sosul vanatorului sauce chasseur. Este un sos cu unt la care sa adauga ciuperci, ceapa salota si vin alb. A fost realizat initial pentu a acompania carnea vinata, apoi a fost folosit la carnea alba : pui, curcan, iepure si la carnea de vitel. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/mancarica-de-vitel-cu-sos-din-ciuperci.htmlSpalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati.

Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g.

Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele .

Amestecati, sotati cateva minute, adaugati vinul alb, foile de dafin si cimbrul uscat. Acoperiti carnea cu apa fiarta, sarati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 1 ora (40 de minute la oala sub presiune).

Pregatiti sosul:Spalati si curatati cupercile. Taiati-le felii.

Curatati si tocati marunt ceapa salota.

Sotati ceapa in 20 g de unt, adaugati ciupercile taiate si rumeniti impreuna 2 minute. Adaugati vinul alb si lasati sa fiarba si sa se evaporeze. Dati deoparte.

Scoateti carnea si legumele, filtrati zeama.

Puneti la topit 40 g de unt intr-o cratita adanca. Atunci cand este topit, se adauga toata faina si se amesteca pana se usuca timp de 2-3 minute. Se toarna deasupra 800 ml de zeama si se lasa sa se ingroase.

Adaugati coniacul si bulionul de rosii, amestecati.

Verificati de sare si piper. Sosul este gata.

Puneti in sos bucatile de carne si ciupercile (am adaugat si morcovii).

Amestecati usor. Presarati deasupra patrunjel tocat. Serviti imediat cu orez sau cu mamaliga.

Pofta Buna!