Buna seara dragi prieteni Panacris ;) Mda, stiu ca suntem in post, dar noi, inca n-am ajuns la acest nivel ;) Va aduc o reteta din categoria, totul se transforma, nimic nu se arunca ;) Dupa o inspectie :D, prin frigider si camara, am adunat o gramada de ingrediente pentru o minunata budinca aperitiv ;) Asa ca tot a revenit frigul, am dat drumul la butoane ;) Spor si pofta buna! ;)Am mai ramas stingher jumatate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticla de sambata, asa ca am incropit tac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeisorilor.

Pieptul de pui se marunteste, ceapa si usturoiul verde, de asemenea si se pun intr-un castron incapator.

Apoi se maruntesc tijele apio, prazul si ardeiul kapia, ce se adauga peste celelalte ingrediente. Ciupercile Shimeji (le-am descoperit zilele trecute si m-am indragostit de ele!), se spala, se lasa intregi si se adauga in vasul incapator. Telemeaua si cascavalul se rad, apoi se pun peste carne si legume. Se adauga ouale, amidonul si se asezoneaza de sare, piper si verdeturi. Se amesteca toate ingredientele, pana ce se inglobeaza si se obtine un amestec omogen. Intr-o tava mai mare, sau doua mai mici, tapetata/e cu foaie de pergament, se adauga amestecul de mai sus, se decoreaza cu rosii cherry dupa gustul fiecaruia, apoi se dau la copt in cuptorul preincins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute. Budinca se serveste calda sau rece, dupa gustul fiecaruia. Spor si pofta buna!