Bunatati de Paste!Niciunei familii nu-i lipsesc sarmalutele de pe masa din ziua de Paste, iar eu le-am facut cu frunze trufanda de stevie din gradina noastra, m-am chinuit putin, dar s-a meritat pentru ca au un gust foarte bun!Hristos a inviat!Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte.

Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece; se ia apoi cate o frunza, se pune pe un tocator, se taie pe latime varful cat pentru o sarma, apoi pe lungime se scoate nervura si din partile taiate se infasoara sarmalute, iar mai departe se procedeaza la fel, doar daca frunzele sunt mari, daca nu sunt mari, se scoate doar nervura de pe mijloc si se fac sarmalute cu partile laterale.

Pe fundul vasului se pun crengute de leustean daca ati gasit, apoi frunze mari de stevie si in continuare se asaza sarmalutele una langa alta, dupa ce s-a terminat umplutura, se acopera cu frunze mari, se rastoarna sucul de rosii, se completeaza cu apa, putina sare, se pune deasupra direct peste sarmalute un capac mai mic sau o farfurie, apoi la cuptor vor sta 50 min, timp in care se verifica apa daca a scazutOptional se poate adauga la fiert si putin bors; dupa ce au fiert, se servesc dupa cum doreste fiecare, cu smantana si mamaliguta.frunzele de stevie daca sunt lasate 1-2 zile sa se paleasca, se lucreaza mai bine si nu mai e nevoie sa fie oparite, dar eu nu am avut timp sa le las