Pentru ca mi-a ramas putina maioneza de la salata boeuf, m-am hotarat sa fac si niste oua umplute cu sos. Ouale umplute sunt dintotdeauna un aperitiv gustos, economic si usor de facut, mai ales ca se pot umple cu diferite ingrediente. Mie imi plac ouale umplute in sos de maioneza, umplute cu pate din ficatei de pui, sau cu branza de burduf. Din acestea am facut acum si au fost bine primite.

Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 12 jumatati de oua umplute, cate 3/portie.

Ouale se fierb tari in apa cu sare, se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coji si se injumatatesc.

Se amesteca bine galbenusurile cu branza de burduf, untul moale si condimentele (sare si piper) dupa gust.

Se umplu jumatatile de oua cu amestecul de galbenusuri, cu unt si branza de burduf, dupa care se pun intr-un platou, cu deschiderea in jos.

Se face un sos de maioneza cu smantana si se toarna peste ouale umplute.

Se decoreaza cu felii subtiri de gogosari in otet, masline, verdeata.

Nu fierbeti ouale mai mult decat este cazul, ca sa nu se inverzeasca galbenusurile. Scoateti untul din timp din frigider, pentru a fi moale si usor de amestecat. Daca vreti ca sosul de maioneza sa fie mai acrisor, in loc de smantana, puteti folosi un iaurt gras. Eu am pus multa zeama de lamaie in maioneza, asa ca am folosit smantana grasa.