O reteta care e de mult timp pusa pe lista de probat, i-a venit in sfarsit randul! Dupa atatea sarbatori, in cazul meu, Pastele celebrat de doua ori, an de an, mereu raman oua rosii, care asteapta sa fie transformate. De obicei in salata orientala sau frantuzeasca, dar de data asta, am zis sa trec si pe la scotieni :) Bune au fost si chiar au avut succes in farfuriile Zmeisorilor! Spor si pofta buna! Nah, o reteta Bunatati de Paste, ce s-a transformat intr-o reteta Bunatati de dupa Paste :)Feliile de paine se pun la inmuiat in apa rece pentru 3 minute. Se amesteca energic cu carnea si coditele de ceapa verde tocate marunt. Apoi se asezoneaza cu sare, piper, boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adauga ouale, painea stoarsa, pesmetul si se amesteca bine pana se inglobeaza toate ingredientele.

Ouale fierte decojite se imbraca cu compozitia de mai sus si se dau prin pesmet. Apoi se prajesc in ulei bine incins, pana se rumenesc pe toate partile.

Se scot din tigaie si se pun pe un servet de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Ouale scotiene (sau mai bine zis chiftelute umplute cu oua) se servesc atat calde, cat si reci.

Spor si pofta buna!