Daca avem miel proaspat de Paste nu sepoate sa nu facem si o ciorbita buna cu smantana si verdeturi.

Bunatati de PasteCapul si si oasele de miel se curata bine si se spala. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt. Sotati legumele in ulei. Sarati. Adaugati 3 l apa. Fierbeti impreuna cu capul si oasele de miel. Puneti si orezul si foile de dafin. Fierberea carnii se face foarte rapid. Capul de miel se desface usor dupa ce s-a fiert. Se scoate creierul si limba. Limba se feliaza. Acestea se servesc separat sau in ciorba, dupa preferinta. Se desface smantana cu zeama fierbinte. Dupa ce se amesteca se adauga inapoi in ciorba. Feliati ardeiul iute si-l puneti in ciorba. Puneti piper dupa gust. La sfarsit se adauga si verdeturile spalate si tocate. Gustati si dregeti,daca este nevoie, gustul cu sare, piper sau zeama de lamaie. Pofta buna!