Tort veselia fructelor este un desert deosebit. Pentru o aniversare cu copii aceasta reteta de tort este foarte potrivita.

Tort veselia fructelor este un desert deosebit. Pentru o aniversare cu copii aceasta reteta de tort este foarte potrivita.

Pentru blat -ouale se bat spuma cu telul, adaugand treptat zaharul. Cand spuma este suficient de tare (se tine de tel) se aduga, pe rand faina - in ploaie, sarea si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Forma de tort se unge cu unt topit. Compozitia obtinuta se toarna in tava si se coace cca 30 min, fara a deschide cuptorul. Dupa ce s-a copt, se rastoarna blatul si se lasa la racit, apoi se taie in 3. Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana devin spuma. Se adauga alternativ faina si laptele, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu! Se lasa la racit, apoi se adauga albusurile batute spuma Ansamblare: Se aseaza pe platou prima felie de blat, se intinde jumatate din cantitatea de crema si cu restul procedati apoi la fel.

Se serveste taiat felii dupa ce a astat cateva ore la rece.

Pentru pregatit as avea nevoie de: Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, de la Kitchen Shop.