Posibilitatile sunt nelimitate atunci cand vine vorba de a face un smoothie. Fiind sezonul capsunilor, am incercat diverse combinatii si nu am gasit nici una care sa nu-mi placa.

Trebuie insa sa-l serviti imediat dupa ce l-ati facut! Eventual puteti sa tineti fructele 1-2 ore la frigider sau cel mult 1/2 ora in congelator, inainte de a-l pregati, daca vreti sa va si racoreasca, nu doar sa va vitaminizeze si sa va dea si multa energie. Este o bautura ideala, in orice moment al zilei!Eu mi-am dorit o bautura rece si vitaminizanta, un smoothie gustos, in 3 culori, cu 3 arome: de kiwi, banane si capsuni !Ce beneficii aduce organismului aceasta combinatie de fructe?* Bananele combat retentia apei in organism, protejeaza sanatatea oaselor, scad tensiunea arteriala, regleaza tranzitul intestinal si lupta impotriva cancerului. Sunt bogate in vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu si potasiu.* Capsunile sunt bogate in vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic si vitamina K. Nutrientii din capsuni ajuta la reducerea inflamatiilor, mentin sanatatea ochilor, ofera protectie cardio-vasculara, au proprietati anti-cancerigene si intaresc oasele.* Kiwi contine din belsug vitaminele A, C si E, luteina, minerale si fibre, magneziu, fier, calciu, acid folic si crom, toate cu proprietati benefice pentru sanatate. Trebuie mancat cu tot cu seminte deoarece toti nutrientii (proteine, vitamine, minerale) sunt in seminte. Datorita nutrientilor pe care ii contine este un puternic antioxidant natural.

Decojim bananele si kiwi si le taiem bucatele, nu prea mari. Indepartam cotoarele capsunilor si le taiem tot bucatele mai mici. Fructele astfel pregatite, le punem in congelator, cca 10-15 minute, daca nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am vrut ca sa inghete fructele pentru ca sa nu-si schimbe culoarea!Deoarece am dorit sa obtin un smoothie tricolor, am mixat pe rand fructele.

Primul strat este de kivi. Stratul de banane l-am turnat cu grija peste kivi ca sa nu se intrepatrunda. Ultimul strat este cel de capsuni. Daca doriti, puteti sa adaugati si putina apa, ca sa diluati amestecul. Eu nu pun deoarece imi place asa cum este, gros si cremos ca o inghetata. Daca il vreti mai dulce, puteti adauga miere de albine atunci cand mixati fructele, insa niciodata zahar (ca sa nu stricati bunatate de sanatate la pahar!).

Este foarte bun si sanatos acest smoothie, o adevarata inghetata energizanta la pahar! Va recomand sa-l beti cat inca este rece! Inante sa-l beti, amestecati continutul, cu o lingurita cu coada lunga. Este sanatate curata!Puteti indulci smoothie, cu o lingurita de miere care aduce un plus de energie organismului, ajutand la fixarea calciului in oase si la intarirea sistemului imunitar, insa niciodata cu zahar! Puteti folosi o cana cu lapte dulce, in amestec cu smoothie si veti obtine un Milkshake foarte gustos! Puteti folosi si lapte de soia, de migdale sau lapte de cocos, dupa preferinta. Puteti sa mixati fructele impreuna, daca nu doriti sa faceti un smoothie tricolor, iar pentru un milkshake reusit, adaugati la sfarsit si laptele! Puteti sa adaugati iaurt sau smantana la smoothie si va fi mult mai gustos! Puteti sa adaugati cuburi de gheata, daca doriti ca bautura sa fie mai rece! Puteti folosi si fructe congelate, daca nu aveti proaspete. In acest caz nu mai aveti nevoie de gheata!