Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase.

Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase, de aceea trebuie sa incercati aceasta varianta, care pe deasupra mai e si foarte simplu de preparat.

Ceapa tocata se caleste in 100 g de unt. Ficatul curatat si spalat se pune peste si se lasa asa pana cand isi schimba culoarea. Atunci presarati sare dupa gust. Se adauga un pahar de apa, 100 ml de vin si usturoiul zdrobit. Se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand mai scade din zeama. Cand ficatul s-a fiert se scoate sa se raceasca pe o farfurie, dupa care se macina fin cu ajutorul unui blender. In functie de textura pe care o doriti mai puteti adauga unt. Daca mai puneti circa 50 de grame va fi mult mai fin. Condimentati cu busuioc, piper, usturoi si sare daca mai este considerati ca este nevoie. Pateul din ficat de pui se poate pastra mai mult timp la frigider intr-un borcan. Pateul din ficat de pui se serveste cu paine prajita, rosii, castraveti si ardei.

Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost de folos o tigaie de la Kitchen Shop.