Pui cu usturoi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de pui aveti nevoie de un pui intreg si o capatana de usturoi.

Pui cu usturoi la cuptor este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta de pui aveti nevoie de un pui intreg si de usturoi.

Puiul bine spalat se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Ceapa si usturoiul curatate si taiate bucati mari se pun in interiorul puiului. Se maseaza bine puiul cu sare, piper si pudra de usturoi. Puteti face si o pasta din unt cu aceste mirodenii si asa masati puiul. In interior puteti sa mai puneti si niste crengute de cimbru, iar daca va place mult cu usturoi mai indesati pe sub piele niste catei. Daca nu aveti un suport ca in imagine puteti face si pe sticla. Atata doar atunci sa umpleti pe jumatate sticla cu apa. In tava se toarna cam o cana de apa. Cu aceasta mai stropiti puiul din cand in cand sa nu se usuce. Puiul cu usturoi se tine cam o ora si jumatate in cuptorPui cu usturoi la cuptor se serveste cu cartofi aurii sau cu salata.

Seringa pentru condimentat de la Kitchen Shop e perfecta pentru aceasta reteta.