Acest desert este din seria nimic bun nu se pierde, nimic bun nu se arunca, totul se valorifica superior!Pentru aceste briose am folosit albusuri pastrate la congelator (am multe, pentru ca fac adeseori maioneza si mai nou, inghetata) si visine din dulceata (din care am facut foarte multa, anul trecut). Rezultatul a fost mai mult decat satisfacator: niste briose dragute si pufoase, care se vor manca la fel de repede cum au fost preparate.

Din ingredientele de mai jos am facut 24 de briose.

Se scot albusurile din congelator, cu cateva ore inainte de preparare. Se scot visinele din dulceata si se lasa sa se scurga de sirop.

Cand albusurile s-au dezghetat natural, complet, se mixeaza cu praful de sare si, dupa ce incep sa creasca, se adauga treptat: zaharul, vanilia, coaja razuita de lamaie si la urma, in ploaie, faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in formele de briose cate o lingura incarcata din aceasta compozitie, se adauga 3-4 visine bine scurse de sirop si apoi se acopera cu o alta lingura incarcata de compozitie.

Dupa ce s-a epuizat toata compozitia, se orneaza briosele cu visine si pepite de ciocolata. Se da tava la cuptorul preincalzit, la o temperatura medie.

Cand briosele au crescut frumos si s-au rumenit, se scoate tava din cuptor.

Se lasa briosele la racorit, inainte de a fi servite.

Cine vrea, poate presara zahar pudra peste briosele scoase din cuptor, dar nu se vor mai vedea frumos pepitele de ciocolata.

Scoateti din timp albusurile conservate la congelator, ca sa se dezghete natural. Mixati mai intai albusurile cu un praf de sare, ca sa creasca frumos. Adaugati zaharul treptat si mixati, pana ce se dizolva complet. Lasati visinele sa se scurga de siropul din dulceata. Nu puneti prea multe visine, ca sa nu se ingreuneze aluatul pufos si sa se lase. Dati briosele gata decorate, la cuptorul preincalzit. Coaceti briosele la temperatura medie, pana ce cresc si se rumenesc frumos. Lasati briosele sa se raceasca, inainte de a le servi. Daca doriti, puteti presara zahar pudra peste briose, dar atunci pepitele de ciocolata nu se vor mai vedea frumos. Daca nu aveti pepite de ciocolata, puteti folosi orice ornamente decor aveti.