Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta.

In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline.

Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea.

In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit.

Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla, cat si pentru tajine cu carne si peste.

O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider. Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel).

Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.htmlPuneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer.

Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen.

Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet.

Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la frigider.

Fierbeti cartofi noi si rumeniti-i intr-o tigaie cu un pic de acest sos, este delicios.

Iata si o reteta de tajina marocana cu peste marinat in acest sos delicios.