Aceasta este o salata pe care o fac adeseori, uneori adaugand, sau eliminand unele ingrediente, in functie de ce am in frigider. Este o salata gustoasa si aromata, care aminteste de bucataria greceasca, aromata si speciala, in felul sau. Exista multe retete de salate grecesti pe net si fiecare persoana o poate imprumuta pe cea care-i convine si o reinterpreteaza in felul sau. Ceea ce am facut si eu...

Cartofii se spala si se pun la fiert, la foc iute, cu apa rece. Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente.

Se spala rosiile cherry si se taie in sferturi.

Castravetele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se spala ardeiul gras, se curata de vite, seminte si cotor, dupa care se taie julienne.

Ceapa se curata, se spala si se taie julienne.

Se taie cubulete branza telemea si se spala maslinele, dupa care se pun la scurs.

Se spala si se zvanta frunzulitele de busuioc si se pregatesc ingredientele pentru sos.

Cand cartofii sunt fierti, se iau de pe foc, se lasa la racit, dupa care se curata de coji, se taie cubulete si o jumatate de cantitate se pune in bolul de servire.

Se adauga cate o jumatate din cantitatile de: rosii, castravete, ardei gras, ceapa rosie, telemea si masline.

Se adauga restul de ingrediente, in aceeasi ordine, dupa care se toarna deasupra sosul format din: busuioc uscat, oregano, sare, piper, mustar, ulei de masline si otet balsamic. Se amesteca usor ingredientele, pentru ca sosul sa patrunda peste tot.

Se lasa putin salata, pentru ca sosul sa dea aroma sa, ingredientelor (eventual, la frigider, pe timp canicular).

Se orneaza cu feliute de lime si frunzulite de busuioc si se serveste imediat, sau, pe timp canicular, dupa ce a stat 30 minute la frigider, ca sa se raceasca putin.

Se pot folosi rosii obisnuite, daca nu aveti rosii cherry. Pentru aspect, este bine sa folositi ardei gras verde si ceapa rosie. Amestecati usor ingredientele, dupa ce ati pus sosul, ca sa nu se terciuiasca. Inainte de servire, lasati salata sa se odihneasca 10 minute, pentru ca sosul sa dea aroma sa, ingredientelor.