Imi plac foarte mult acesti gogosari in sos de rosii, mai ales pentru ca ii folosesc si la diverse mancaruri.

De obicei ii prepar in bulion, dar de data asta i-am preparat in sos de rosii si au iesit tare buni.

Reteta este cea clasica, nu m-am abatut de la ea, doar gustul la condimente, l-am potrivit asa cum mi-a placut mie.

De mentionat ca gogosarii au fost cantariti in stare naturala, nu dupa ce i-am curatat.

Spalam gogosarii foarte bine in apa rece, ii stergem si ii taiem in doua, pentru a le indeparta cotoarele, semintele si nervurile.

Apoi ii taiem in fasii.

Punem la fiert otetul cu uleiul, sosul de rosii, zaharul si sarea, adaugam si condimentele si amestecam pana cand zaharul si sarea se topesc.

Lasam compozitia sa fiarba pentru un clocot sau doua si scufundam gogosarii in ea.

Punem gogosarii in mai multe transe, pentru a fi acoperiti de solutie.

Ii amestecam bine sa se opareasca toti si ii lasam in solutie, pe foc, 6-7 minute, apoi ii scoatem cu o spumiera, in alt vas.

Procedam asa pana undim toti gogosarii.

Sterilizam borcanele si le umplem cu fasiile de gogosari, indesandu-le bine, apoi turnam peste ele sosul de rosii amestecat bine( compozitia in care i-am undit).

Infiletam capacele la borcane si le lasam in cuptorul cald pana a doua zi, cand vor fi racite si le vom trece in camara.