Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi busuioc proaspat.

Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi neaparat busuioc proaspat. Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul. Paste cu sos de rosii si busuioc sunt foarte bune servite calde, cu parmezan ras deasupra.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights. Pentru fierberea pastelor ar fi utila o oala Calve de la Kitchenshop.