De cand am vazut reteta lui Alex Teacher de Supa crema de dovleac, am stiut ca va fi pe placul meu, pentru ca ador dovleacul in orice preparat ar fi el inclus.

Si m-am bucurat ca a fost si pe placul baietilor mei.

Eu am modificat putin reteta si cantitatile, punand in locul smantanii, branza cremoasa si am adaugat in plus o ceapa si putin ghimbir ras.

Nu am folosit telina, ci radacina de patrunjel si pentru un plus de gust am folosit nucsoara.

Pentru servire, am folosit o sunculita pe care am rulat-o pe grisine si am rumenit-o la cuptor, in comparatie cu Alex care a folosit bacon si crutoane.

Mai intai curatam legumele, le tocam grosier, le punem intr-un vas si le acoperim cu apa.

Adaugam si o lingurita de sare si punem vasul la foc mediu, lasand legumele sa fiarba pana sunt bine patrunse.

Intre timp, ne ocupam de ingredientele pentru servit supa crema de dovleac.

Rulam feliile de sunca pe grisine, lisandu-le capetele libere si le dam la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10 minute, sau pana cand sunca este rumenita si se strange frumos in jurul grisinelor.

Rmenim si semintele de dovleac, curatate, intr-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, sa nu se arda.

Cand legumele sunt bine fierte, le scurgem de supa si le trecem prin blender, transformandu-le intr-un piure cremos.

Adaugam branza cremoasa pe care mai intai o diluam cu putina supa.

Adaugam putin ghimbir ras, piper si nucsoara, dupa gust si frunzele de busuioc rupte.

Mai trecem odata ingredientele prin blender si diluam supa crema cu putina supa fierbinte, pana obtinem consistenta dorita.

O mai fierbem pentru 2-3 clocote, sa se intrepatrunda toate aromele, apoi o lasam sa se tempereze usor.

Servim supa crema de dovleac cu grisinele infasurate in sunca si presarata cu seminte de dovleac, coapte.

Este foarte gustoasa si foarte hranitoare!Sa va fie de folos!