Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal. Seamana un pic cu reteta de musaca.

Tarta cu cartofi si kaiser este o mancare cu cartofi deoseita. Poate fi un aperitiv sau un fel principal.

Preparama mai intai aluatul: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr de unt taiat cubulete, apa si un praf de sare.

Framantam bine aluatul obtinut si il punem la rece pentru 10 minute. Curatam, spalam si taiem cartofii rondele de circa 5 mm grosime.

Calim in ulei ceapa curatata si taiata solzisori. Dupa 2 minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri de apa.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic circa 5 minute.

In alta tigaie topim untul ramas (50 gr), adaugam faina 2 linguri si dupa 1 minut adaugam laptele putin cate putin. Amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa. Oprim focul si lasam 5 minute sa se raceasca,apoi adaugam un ou batut. Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta. Peste aluat punem sosul alb si peste el adaugam baconul taiat marunt. Peste stratul de bacon punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cercuri,unul peste altul. Ungem deasupra cu oul batut si coacem tarta la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se poate serivi atat calda cat si rece.

Tarta cu cartofi si kaiser este delicioasa atat calda cat si rece.

Pentru aceasta reteta ar fi foarte utila:Tava rotunda Calve de la Kitchen Shop.