Incepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja.

Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu gutui. Eu le-am umplut pana la buza borcanelor si deasupra la fiecare borcan am pus cate 3 linguri de zahar ca sa fie dulce. Dupa ce am terminat de pus zahar, le umplem cu apa pana sus si le punem capacele. Le infiletam bine si le punem la sterilizat, dar inainte de asta, scuturam putin borcanele sa se dizolve un pic zaharul. Cand s-au ridicat cubuletele de gutui in sus si s-a colorat apa, inseamna ca sunt gata de scos de la sterilizat.

Apoi pregatim un prosop si punem borcanele fierbinti cu capacele in jos si le acoperim cu o patura sau un alt prosop. Le lasam asa 2 zile, apoi la camara cu ele.https://www.retete/retete/compot-de-gutui-11478.html am schimbat modul de pregatire al retetei initiale de pastrare pe iarna