Cele mai gustoase chiftelute sunt astea din carne de miel. Poate si unde este un gust nou pentru noi mi se par atat de gustoase... M-am insirat de aici https://www.retete/retete/zmir-kftesi-15413.html doar ca eu am renuntat la pesmet si la rosii si am adaugat in schimb mai multa ceapa.

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si oregano si mai lasam 4-5 minute pe foc. Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Punem cartofii intr-un vas termorezistent si ii stropim cu ulei de la sos pentru a prinde o culoare frumoasa. Punem deasupra cartofilor chiftelele si in mijloc turnam sosul de rosii.

Dam la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade C sau pana cand sunt cartofii bine copti.

De indicat ca din cand in cand sa rotiti chiftelele sa se rumeneasca uniform.